Johan W Bak | Over Johan Bak
15766
page,page-id-15766,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-2.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.2.3,vc_responsive

Over Johan Bak

Johan Bak studeerde aan de AKI academie voor Art & Design in Enschede. In 1990 studeerde hij daar af in schilderen en grafiek. Na zijn opleiding heeft hij zijn kunstenaarschap gecombineerd met werkzaamheden in de grafische industrie en retail in de creatieve sector.

 

Zijn kunst, gekenmerkt door lyrisch abstractie, is geïnspireerd op gebeurtenissen uit zijn dagelijkse leven, thema’s die hem persoonlijk raken. Veelvoorkomende onderwerpen zijn (innerlijke) dialogen, dualiteit en communicatie in de breedste zin van het woord. Deze worden in combinatie met abstractie, symbolen of schrijfbewegingen gebruikt om zijn ideeën en gedachten in beeld om te zetten. Zo is één van de terugkerend symbolen een kruis die staat voor “het zijn”. Ook het gebruik van grafische vormen is een herkenbaar en terugkerend thema. In zijn schilderijen maakt hij gebruik van traditionele schilder materialen. Hij combineert deze met uiteenlopende materialen zoals teer, epoxy en autolak. Hierbij is de uitdaging om de materialen zo te bewerken dat het uitgesproken karakter van de materialen teruggebracht worden naar een lyrisch beeld. Hierdoor ontstaan er contrasten die vaak de ware aard van het materiaal verhullen.

 

Op deze website treft u een selectie van zijn werk aan. Door op de afbeeldingen te klikken worden deze vergroot weergegeven. De maatvoering van de schilderijen staan erbij vernoemd. Mocht u geïnteresseerd zijn in een verdere kennismaking met zijn werk, dan bent u op afspraak van harte welkom.          

                                                                                                

U kunt contact opnemen via email: johan.w.bak@gmail.com

 

adres atelier:  Loyd Complex Oostelijke Handelskade 12/o    1019 BM Amsterdam